Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς δημάρχους, κοινοτάρχες, βουλευτές, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές...


Οδηγίες προς τους "πολιτευόμενους" και "συνδιακαλιζόμενους" αυτής της χώρας μετέδωσε εκ νέου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί σε όλη τη Χώρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.


Αν η πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι σας (Δημαρχείο, Υπουργείο, Βουλή, σπιτάκι στο δάσος):




  1. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Τίποτα δεν είναι τόσο τραγικό όσο φαίνεται, τους έχουμε ξεγελάσει πολλές φορές στο παρελθόν. Θα τα καταφέρουμε και τώρα.

  2. Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά (τιμολόγια, αποδείξεις πληρωμής, αναθέσεις έργων, τηλεφωνικά αρχεία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ξανθιές γραμματείς, τσαμπουκαλεμένες σαραντάρες συνδικαλίστριες της ΠΑΣΚΕ, ρουφιάνους, κ.α.) από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους, αν είναι εύκολο στο εξωτερικό.

  3. Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος. Επίσης μαζέψτε: τα παπαγαλάκια από τα τηλεοπτικά παράθυρα, τους ρουφιάνους από τις δημόσιες υπηρεσίες, τις συζύγους από τη Βουκουρεστίου, τους συζύγους από τις λέσχες και τα παιδιά από την...επανάσταση στα Εξάρχεια.

  4. Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός και καύτρες στο εσωτερικό του κτιρίου. Τα κρατικά αυτοκίνητα είναι απολύτως ασφαλή και τέλος πάντων αυτός ο λαός πόσα χρήματα θα έχει για πυρομαχικά. Προσοχή χρησιμοποιήστε αυστηρά και μόνο φουλάρια HERMES για τις χαραμάδες.

  5. Αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη απομακρυνθείτε από τον χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές. Ακούστε τη γνώμη έμπειρων ανθρώπων: Χριστοφοράκος, Καραβέλας κ.α.

  6. Εάν η διαφυγή σας δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες. Προτεινόμενοι χώροι: Βουλή, ΓΣΕΕ, Δημαρχεία, Τηλεοπτικά Κανάλια κ.α.

  7. Αν παραμείνετε στο σπίτι, μπείτε μέσα σε αυτό μαζί με όλη την οικογένεια σας και συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο. Γιατί είπαμε ότι με τη Δημοκρατία αποφύγαμε την κληρονομικότητα, αλλά καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Οι οικιακοι βοηθοί εξαιρούνται.

  8. Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν. Με τους γνωστούς τρόπους: ρουφιανιά, επικοινωνιακά τερτίπια, γελοίους "Δημοκρατικούς " συναισθηματισμούς, σηκωμένα μανίκια στα ατσαλάκωτα πουκάμισα και αν δεν είναι αρκετά: κάντε εκλογές.

  9. Αν αποφασιστεί εκκένωση της περιοχής ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν. Όσοι έχετε πάει στο στρατό θα καταλάβετε αμέσως τον ήχο, οι υπόλοιποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου